Foto: Shutterstock

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par patvaļīgu koku izciršanu mežā Lībagu pagastā un nosūtījusi kriminālprocesa materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi skaidro, ka 18. martā Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, mežā veikta pretlikumīga koku izciršana.

Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess un izmeklēšanā noskaidrots, ka kāds vietējais iedzīvotājs pagājušā gada decembrī periodiski veicis koku nelikumīgu ciršanu deviņu hektāru platībā.

Noskaidrots, ka vīrietis izlases veidā nocirtis deviņus kokus, kuri tika izvesti no meža un nogādāti vīrieša dzīvesvietā. pēc tam tie sagatavoti malkā un lielākā daļa malkas izkurināta mājas apkurē. Egles koka malka ievietota glabāšanā viņa īpašumā. Tā šobrīd ir atgūta un atdota īpašniekam, proti, valsts uzņēmumam "Latvijas valsts meži".

Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un ar izmeklēšanu sadarbojās, kā arī savu vainu nenoliedz.

Šobrīd Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par patvaļīgu koku ciršanu svešā mežā vai citā svešā zemes platībā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!