Foto: AFP/Scanpix
10. augustā Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kur kāda persona apsūdzēta par marihuānas audzēšanu un glabāšanu realizācijas nolūkā, portāls “Delfi” uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais savā dzīvoklī iesēja puķupodos iegādāto bīstamo narkotisko vielu kanabisu (marihuāna), izaudzējot 40 kanabisu saturošus augus, kas kopā veidoja vairāk nekā astoņus kilogramus nežāvēta kanabisa.

Turklāt vīrietis savā dzīvesvietā glabāja teju piecus kilogramus izžāvēta kanabisa.

Minētās narkotiskās vielas lielā apmērā, kas neatļauti glabātas apsūdzētā dzīvesvietā, šā gada 12. janvārī kratīšanas laikā atrada un izņēma Valsts policijas darbinieki.

Apmērs, sākot ar kuru kanabisa daudzumi atzīstami par lieliem, izžāvētai marihuānai ir virs 100 gramiem, nežāvētai marihuānai – virs viena kilograma.

Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūra piebilst, ka konkrētais gadījums ir viens no pēdējā laika lielākajiem atklātajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar minētās vielas apriti.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!