Foto: Shutterstock
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu vīrieša apsūdzībā par savas sievas vairākkārtēju izvarošanu un ilgstošu viņas vajāšanu, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu apsūdzētais 2017. gadā vairākas reizes izvarojis, kā arī veicis seksuālu vardarbību pret savu sievu, izmantojot to, ka iepriekš pielietojis emocionālu vardarbību un ieguvis pārākumu cietušās acīs.

Bez tam, vīrietis 2018. gadā ilgstoši un vairākkārtēji veica nevēlamu saziņu ar cietušo, ja tai ir bijis pamats baidīties par savu un savu tuvinieku drošību. Viņš draudējis ierobežot cietušās tiesības uz kopīgo mazgadīgo meitu.

Apsūdzētais vainu neatzīst.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 132.1 panta, kas par vajāšanu kā sodu paredz piemērot īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, pēc Krimināllikuma 159. panta pirmās daļas, kas par izvarošanu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no četriem līdz desmit gadiem, un arī pēc Krimināllikuma 160. panta otrās daļas, kas par seksuālu vardarbību paredz kā sodu piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no četriem līdz 10 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!