Foto: PantherMedia/Scanpix
Rēzeknes prokuratūras prokurore 30.janvāri tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par slepkavību, kā arī par šaujamieroča un munīcijas iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Portālu "Delfi" Ģenerālprokuratūrā informēja, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais ar savas dzīvesvietas garāžā nelikumīgi glabāto šaujamieroci iedzeršanas laikā noslepkavojis personu. Ar noslepkavoto vīrietis, kopīgi lietojot alkoholu, bija sastrīdējies.

Apsūdzība izvirzīta par slepkavību pēc Krimināllikuma 116.panta un par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas.

Par slepkavību vīrieti var sodīt ar mūža ieslodzījumu, brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt par šaujamieroča un munīcijas glabāšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!