Foto: PantherMedia/Scanpix
Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors 15.janvārī tiesai nosūtījis lietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par sievietes slepkavību, cietušajai kaklā iedurot alkohola pudeles lausku, un zādzību.

Kā portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe, lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai norādīts, ka apsūdzētā persona, atrodoties uz autoceļa, nobalsoja vieglo automašīnu ar mērķi nokļūt sev vēlamajā galamērķī.

Cietusī automašīnas vadītāja jau iepriekš vairākkārt bija vedusi apsūdzēto bez atlīdzības savā automašīnā. Brīdī, kad apsūdzētais vīrietis iesēdās automašīnā, viņš bijis alkohola reibumā un braukšanas laikā turpinājis lietot alkoholu.

Apsūdzētais pret automašīnas durvīm sasitis paša lietotā alkoholiskā dzēriena pudeli. Automašīnas vadītāja par to izteikusi viņam aizrādījumu un apstājusies ceļa malā. Reaģējot uz to, apsūdzētais vīrietis kļuvis agresīvs un ar pudeles lausku iedūris cietušajai kaklā.

Pēc tam apsūdzētais ar stikla lausku turpināja griezt cietušās kakla priekšējo virsmu. No gūtajiem ievainojumiem cietusī sieviete mira.

Pēc sievietes noslepkavošanas apsūdzētais piesavinājās cietušās automašīnu un personiskās lietas. Apsūdzētais ar nozagto automašīnu aizbrauca uz neapdzīvotām mājām, kur paslēpa sievietes līķi un aizdedzināja mašīnu.

Vīrietim celta apsūdzība par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 116.pantā, kā arī par mazāk smaga nozieguma izdarīšanu, kas paredzēts 175.panta 1.daļā.

Par to vīrieti var sodīt ar mūža ieslodzījumu, brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Par zādzību var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Gulbenes rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!