Foto: Shutterstock
Liepājas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu vīrieša apsūdzībā par smagas autoavārijas izraisīšanu Nīcas pagastā, kurā 2019. gada 26. jūlijā cieta sieviete un zīdainis, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis, atrodoties alkohola reibumā, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, tāpēc automašīna nobrauca no ceļa un avarēja.

Abi pasažieri – gan sieviete, gan viņas bērns – guva smagus miesas bojājumus.

Persona apsūdzētas pēc Krimināllikuma 262. panta ceturtās daļas. Likums par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi, kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 10 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem.

Lieta nodota Kurzemes rajona tiesai (Liepājā).

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!