Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas amatpersonas aizturējusi trīs personas, kuras nodarbojušās ar sutenerismu kādā Pierīgas naktskluba aizsegā, portālu “Delfi” informēja Valsts policijā.

Naktī uz 4. oktobri Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas amatpersonas aizdomās par sutenerismu kāda Pierīgas naktskluba aizsegā aizturējušās 1967. gadā dzimušu vīrieti un 1968. gadā un 1985. gadā dzimušas sievietes. Tiesa visiem aizdomās turētajiem piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Aizturēšanas laikā veiktas vairākas sankcionētas kratīšanas dažādās vietās Rīgas reģionā. Kratīšanās izņemti datu nesēji, skaidra nauda un dažāda veida dokumenti.

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka naktskluba, kura aizsegā tās darbinieki organizēja seksuāla rakstura pakalpojumus par samaksu, viesiem piedāvāti gan bāra pakalpojumi, gan par atsevišķu samaksu bijusi iespēja izīrēt naktsklubā esošās istabiņas. Tajās bijis iespējams izklaidēties ar bārā strādājošajām dejotājām.

Tāpat kluba apmeklētājiem par konkrētu samaksu uz noteiktu laiku tika dota iespēja šīs dejotājas “izpirkt” ārpus naktskluba. Pastāv aizdomas, ka ar šo noziedzīgo nodarījumu personas guvušas noziedzīgos līdzekļus.

Policija norāda, ka konkrētais klubs darbojas jau ilgstoši. Turklāt divas no aizturētajām personām jau iepriekš sodītas par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem. ONAP darbinieki šajā pat naktsklubā jau 2013. gadā biju veikuši procesuālās darbības un abus sutenerisma rūpalas uzturētājus - 1967. gadā dzimušo vīrieti un 1968. gadā dzimušo sievieti – aizturējuši, savukārt tiesa abām personām piesprieda sodu – pieci gadi nosacītas brīvības atņemšanas ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem. Tomēr abiem piespriestais sods nav bijis šķērslis, lai apzināti turpinātu veikt noziedzīgus nodarījumus, uzsver policija.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 165. panta 3. daļas par sutenerismu, ko veikusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 195. panta 3. daļas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kas veikta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par šādu noziegumu paredzēta atbildība ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!