Foto: Publicitātes foto

Vīrietim, kurš šā gada maijā sociālajā medijā "TikTok" naidīgi un agresīvi izteicās par sabiedrībā pazīstamu mūziķi pēc viņa intervijas Latvijas Televīzijā, kurā mūziķis aicināja nojaukt pieminekli Pārdaugavā, draud līdz pat 500 eiro naudas sods. Portālam "Delfi" zināms, ka mūziķis ir Ralfs Eilands.

Valsts policijas (VP) redzeslokā video nonāca 21. maijā.

Kā norāda policija, likumsargi sazinājās ar cietušo personu, lai informētu par šo video un vienotos par iesnieguma saņemšanu.

Tāpat policisti noskaidroja iespējamā vainīgā vīrieša identitāti un uzaicināja viņu paskaidrojuma sniegšanai uz policijas iecirkni.

Paskaidrojumā policijai vīrietis atzina savu vainu, paskaidrojot, ka šādi rīkoties viņu vadījušas emocijas, kas saistītas ar mūsdienu saspringto politisko situāciju pasaulē.

Tāpat persona nožēloja izdarīto un atvainojās par saviem izteikumiem.

Saistībā ar notikušo VP ir uzsākts administratīvais process pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 11.1 panta – par agresīvu pret citu personu vērstu uzvedību, kas traucē tās mieru un izpaužas kā draudi radīt kaitējumu personas vai tās tuvinieku veselībai vai dzimumneaizskaramībai, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt īstenoti.

Par šādu pārkāpumu likumā paredzēts naudas sods no 14 līdz 100 naudas soda vienībām, tas ir, no 70 līdz 500 eiro.

Jau ziņots, ka 20. maijā Rīgā notika gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma," kura viens no galvenajiem organizatoriem bija Ralfs Eilands.

Aicinājumā, kas nosūtīts valsts augstākajām institūcijām un amatpersonām, gājiena organizatori aicināja "steidzamības kārtā apzināt un demontēt visus PSRS jeb Krievijas okupācijas varas pieminekļu pazīmes un piemiņas zīmes", kā arī "nomainīt ar padomju funkcionāriem saistītos ielu, laukumu un skvēru nosaukumus visā Latvijas teritorijā".

Organizatori arī aicināja steidzamības kārtā izstrādāt un pieņemt likumu par Latvijas valstij nelojālu personu izraidīšanu no Latvijas un Latvijas Republikas pilsonības atņemšanu. Vienlaikus tiek aicināts arī izstrādāt likumu, kas aizliegtu kandidēt valsts, pašvaldību vai Eiropas Parlamenta vēlēšanās, ieņemt ierēdņu amatus un amatus valsts un pašvaldību institūcijās un to struktūrvienībās personām, kuras atbalsta Krievijas īstenoto agresiju pret Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!