Foto: Shutterstock
Valkas rajona tiesa kādu vīrieti ir atzinusi par vainīgu apsūdzībās par uzņēmuma finanšu līdzekļu 4057 eiro apmērā izmantošanu privātām vajadzībām un piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, informēja tiesā.

No apsūdzētā piedzīta mantiskā kompensācija par labu cietušajam 4044 eiro apmērā.

Spriedumu iespējams pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Kā iepriekš informēja Valkas rajona prokuratūrā, apsūdzētais uzņēmuma darbinieks pērn ir izmantojis viņa rīcībā darba vajadzībām nodoto uzņēmuma norēķinu kontam piesaistīto maksājumu karti un uz uzņēmuma vārda izsniegto degvielas uzpildes karti. Laika periodā no 3.maija līdz 1.jūnijam viņš 113 reizes izmantojis bankas karti un norēķinājies par precēm un pakalpojumiem dažādās vietās.

Noskaidrojies, ka šis darbinieks mēneša laikā ir gan vairākkārt ieturējis maltīti pilsētas kafejnīcās, gan apmaksājis savus un citu rēķinus. Vīrietis, izmantojot uzņēmuma naudu, iegādājies savai izredzētajai rožu pušķi 100 eiro vērtībā. Tāpat darbinieks vairākas reizes trešajām personām ir devis uzņēmuma degvielas karti, kā rezultātā degvielas uzpildes stacijās nopirkta degviela par 231,95 eiro.

Kopējie zaudējumi, kurus šis vīrietis radījis uzņēmumam, ir 4057,43 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!