Foto: Valsts policija

29. maijā Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirknī kāda persona vērsusies ar iesniegumu par velosipēda zādzību, informē Valsts policijā.

Cietušais likumsargiem pastāstījis, ka velosipēds nozagts Rīgā, Republikas laukumā, ap pulksten 14:30. Pārbaudot video ierakstus no notikuma vietas, likumsargi noskaidrojuši, ka kāds vīrietis, kurš braucis ar savu velosipēdu, piestājis pie velosipēdu novietnes Republikas laukumā un to pieslēdzis.

Viedo redzams, ka iepriekš minētais vīrietis pie šīs velonovietnes piestājis ar nolūku iegūt jaunu, sev tīkamāku braucamrīku.

Izvēloties savai sirdij tīkamāko velosipēdu, ļaundaris, izmantojot līdzi paņemtās knaibles, pārkniebis svešā velosipēda drošības trosi un aizbraucis ar kāroto mantu. Savam braucamrīkam aizdomās turētais vīrietis vairs nav atnācis pakaļ.

Likumsargi atklājuši zagļa identitāti un devušies uz viņa mājokli, lai veiktu sankcionēto kratīšanu. 31. maijā kratīšanā vīrieša mājoklī policisti atraduši un izņēmuši knaibles, ar kuru palīdzību aizdomās turētais pārkniebis velosipēda drošības ķēdi un divriteni nozadzis. Nozagto velosipēdu, kura vērtība bijusi aptuveni 500 eiro, likumsargiem atgūt nav izdevies.

1992. gadā dzimušais aizdomās turētais vīrietis jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par analoģiskām zādzībām.

Policija saistībā ar notikušo sākusi divus kriminālprocesus. Viens ir par zādzību un otrs – par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par abiem noziegumiem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizdomās turētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!