Foto: stock.xchng

Valsts policija pirmdien aizturējusi divus vīriešus, kuri kādai nepilngadīgai meitenei nodarījuši miesas bojājumus, jo jauniešu kompānija iepriekš cigarešu vietā viņiem piedāvājusi konfektes.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, 14. novembrī, ap pulksten 20:20 divas 16 gadus vecas meitenes un 15 gadus vecs puisis stāvējis pie veikala Rīgā, Zentenes ielā, un sarunājušies. Piepeši pie viņiem pienākuši divi nepazīstami jauni vīrieši, kuri prasījuši cigaretes.

Jaunieši atbildējuši, ka nesmēķē un ievēro veselīgu dzīvesveidu. Meitenes cigarešu vietā svešiniekiem piedāvājušas konfektes. Piedāvājums ļoti sadusmojis abus vīriešus un viņi meiteni pagrūduši. Pagrūstās meitenes draugs un draudzene centušies viņu aizstāvēt. Viens no vīriešiem spēcīgi iesitis drosmīgajai draudzenei un viņa nokritusi.

Notiekušo pamanījis garāmgājējs, kurš izsaucis mediķus un policiju. Tāpat atsaucīgais aculiecinieks palīdzējis aizturēt abus aizdomās turētos, līdz notikuma vietā ieradušies Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, kuri abus vīriešus nogādājuši policijas iecirknī. Savukārt cietušo meiteni mediķi nogādājuši slimnīcā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta 2. daļas – par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Trešdien, 16. novembrī, 1996. gadā dzimušam vīrietim, kurš nodarījis miesas bojājumus meitenei, piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Savukārt otram aizdomās turētajam vīrietim, kurš dzimis 1994. gadā, piemērota policijas uzraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!