Agrāk vairākkārt tiesāts vīrietis, kurš pašlaik apcietināts aizdomās par viņa automašīnu nobalsojušas jaunietes izvarošanu šomēnes Tukuma rajonā, iespējams, regulāri izvarojis sievietes, kuras uz ceļa balsojušas automašīnas, lai nokļūtu sev vēlamā vietā.
Kā pastāstīja Tukuma rajona Kriminālpolicijas priekšnieks Helmuts Lukačovs, vīrietis darbojies pēc vienas shēmas un pārsvarā viņa upuri bijušas sievietes, kuras uz ceļa balsojušas automašīnas. Kad sieviete iesēdusies automašīnā, vīrietis viņu vedis uz tuvējo mežu, kur izvarojis.

Kāda 1983.gadā dzimusi jauniete, kura ar "stopiem" ceļojusi no Jelgavas, šobrīd jau apcietinātā vīrieša zilas krāsas automašīnu "Volvo 740" nobalsoja 3.aprīlī uz ceļa Rīga - Ventspils. Neilgi pēc iesēšanās automašīnā vadītājs iebraucis mežā un jaunieti izvarojis.

Agrāk piecas reizes tiesāto Rīgas rajona iedzīvotāju policija aizturēja 8.aprīlī. Kā atzina Lukačovs, vīrieti aizturēt palīdzējusi arī cietušās drosme, jo viņa nav apjukusi un iegaumējusi uzbrucēja automašīnas numuru. Lai gan vīrietis jau trīsreiz izcietis reālu cietumsodu, viņam esot laba ģimene. Līdz aizturēšanai viņš nodarbojies ar gadījuma celtniecības darbiem.

Policijai vīrietis apgalvojis, ka viņam uznākot lēkmes, kuru laikā arī tiekot izdarīti noziegumi. Citus motīvus viņš nav nosaucis. Lukačovs informēja, ka vīrietim tiks nozīmēta tiesu psihiatrijas ekspertīze, lai noteiktu, vai nozieguma izdarīšanas brīdī viņš apzinājies savas darbības.

Kad informācija par aizturēto ievietota vietējā presē, Tukuma policijā jau atsaukusies vēl viena sieviete, kuru apcietinātais, iespējams, izvarojis. Tas noticis pagājušā gada 7.decembrī. Arī toreiz viņš piedāvājis jaunieti līdz viņai nepieciešamajai vietai aizvest ar savu zilo "Volvo". Taču jau pēc neilga laika vīrietis nobraucis no ceļa Rīga - Ventspils un iebraucis mežā, kur izvarojis jaunieti. Pēc policijas rīcībā esošās operatīvās informācijas, vīrietis veicis vēl divus līdzīgus noziegumus, taču to izmeklēšanu nevēloties cietušie.

Pašlaik ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 160.panta 2.daļas par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu, ja tas izdarīts atkārtoti vai ja to izdarījusi persona, kas jau agrāk tiesāta par izvarošanu. Pēc šī panta par vainīgu atzītu personu tiesa var sodīt ar cietumsodu uz laiku no trim līdz 12 gadiem. 10.aprīlī Tukuma rajona tiesas vīrieti apcietināja uz 30 dienām līdz apsūdzības uzrādīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!