Foto: DELFI
Sestdien, 10. augustā, ap pulksten 16 Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Valkas novadā Kārķu pagastā kāds vīrietis alkohola reibumā ar ierocim līdzīgu priekšmetu draudēja nenoskaidrotam vīrietim, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

10. augusta pēcpusdienā Kārķu pagasta centrā kāds vīrietis alkohola reibumā, ar ierocim līdzīgu priekšmetu, draudēja nenoskaidrotam vīrietim. Pēc tam viņš iekāpa automašīnā un pameta notikuma vietu.

Policija nekavējoties noskaidroja aizdomās turētā vīrieša personību un veica sankcionētu kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, kuras laikā izņemts šaujamierocim līdzīgs priekšmets un patronas.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess, notiek izmeklēšana.

46 gadus vecais vīrietis ir aizturēts.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas un Krimināllikuma 132. panta.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiks sniegta.

Likums par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Savukārt par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti, likums kā sodu paredz piemērot īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!