Foto: LETA
Savās mājās Priekules novada Gramzdas pagastā kāds vīrietis nošāvis savu suni un tad nošāvies arī pats, ceturtdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Policija norāda, ka laupīšana nav notikusi un tā bijusi pašnāvība, taču nav zināms, kur mirušais ņēmis ieroci. "Bija dzirdēts, ka viņš vairākkārt teicis, ka vēl trīs lodes ir palikušas. Notikušais nav nejaušība, viņam bija problēmas ar iztiku un ģimeni," laikrakstam stāsta Gramzdas pagasta pārvaldes vadītājs Augustins Eidejus.

Mirušais savulaik strādājis tā dēvētajā simtlatnieku programmā, taču tā beigusies un viņš palicis bez iespējas nopelnīt.

Pagastā stāsta, ka mirušais ne ar vienu nav naidojies un bijis draudzīgs, tomēr mēdzis iedzert. Nāves dienā viņš mājās bijis viens pats. Sieva, kura strādā Liepājā, ar dēliem lielākoties dzīvo pilsētā. Vīrieša līķi atrada ugunsdzēsēji, kuri Silabunču mājās bija ieradušies pēc kaimiņu izsaukuma, jo mājā gruzdējis dīvāns. Blakus telpā bijis aizgājējs un viņa suns. Uz notikuma vietu izsaukta arī policija, kas secinājusi, ka vīrietis visticamāk nogalinājis mājās esošo suni un pēcāk pats pielicis punktu savai dzīvībai.

Sākotnēji izplatījušās baumas, ka notikusi laupīšana, jo mājā bija vairāki ložu caurumi, tomēr izmeklēšanā noskaidrots, ka visi šāvieni raidīti no iekšpuses. Iespējams, vīrietis centies nogalināt pagalmā piesieto suni. Pagaidām nav noskaidrots, kur vīrietis dabūjis ieroci, jo oficiāli viņam ieroču nēsāšanas atļaujas nebija, vēsta laikraksts.

Vietējie iedzīvotāji laikrakstam stāsta, ka sagādāt ieroci Gramzdas pagastā nav problēmu. Eidejus laikrakstam atklāj, ka mirušajam savulaik jau bijušas problēmas ar likumsargiem nelikumīgi glabātas munīcijas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!