Foto: DELFI
14. marta vakarā ap pulksten 22 kāds taksometra šoferis vērsies Valsts policijā, ziņojot par pasažieri, kurš mēģinājis par braucienu norēķināties ar suvenīra banknoti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Kāds 1976. gadā dzimis vīrietis, vēlēdamies par brīvu aizbraukt līdz savam galamērķim, Teikas rajonā izsaucis taksometru. Brauciena laikā pasažieris jautājis taksometra šoferim par iespēju izmainīt 100 eiro banknoti, uz ko šoferis atbildējis apstiprinoši. Saņemot banknoti, taksometra vadītājs uzreiz sapratis, ka tā nav īsta nauda.

Pieķeršanas brīdī pasažieris nav mēģinājis sevi attaisnot vai atrunāties, vien noteicis, ka atkal ticis pieķerts. Policija norāda, ka suvenīra banknotes ir drukātas uz parasta papīra un tās rotā uzraksts "suvenīrs".

Taksometra vadītājs nekavējoties devies uz Teikas iecirkni, lai ļaundari nodotu policijai. Policijā piebilst, ka šis nav pirmais gadījums, kad vīrietis, izmantojot vājo apgaismojumu taksometrā, mēģinājis norēķināties ar suvenīru banknotēm.

2016. gadā vīrietis paveicis četrus identiskus noziegumus, sniedzot taksometra šoferiem suvenīra banknotes. Toreiz šoferi tumsā nebija pamanījuši, ka tā nav īsta nauda, taču vēlāk policijai ziņojuši par notikušo. Par šiem gadījumiem policijā jau iepriekš sākti kriminālprocesi.

Saistībā ar notikušo arī šoreiz sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta 1. daļas - par krāpšanu nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Policija izsaka pateicību taksometra šoferim, kurš rīkojies situācijai atbilstoši un par notikušo ziņojis Valsts policijai. Likumsargi aicina visus iedzīvotājus, kuri ikdienā saskaras ar lielām naudas summām, vienmēr pievērst uzmanību, vai uz banknotēm ir pretviltošanas elementi.

Ja kāds mēģina norēķināties ar banknoti, kurai nav kāda no drošības elementiem, par to jāziņo policijai, zvanot 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!