Foto: Valsts policija

Valsts policija naktī uz 24. jūniju par kādas sievietes saduršanu aizturējusi viņas bijušo draugu. Aizturētajam vīrietim tiesa lēmusi piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Naktī uz 24. jūniju pie kādas sievietes, kura dzīvo Rīgā, atnācis ciemos viņas bijušais draugs. Vīrietis bija piedzēries un agresīvi noskaņots, un starp abiem bijušajiem partneriem iesācies personiska rakstura konflikts. Tā laikā ciemiņš ar nazi iedūris savai bijušajai draudzenei krūšu kurvī.

Pēc notikušā ļaundaris piekodinājis cietušajai nesaukt ātro palīdzību, pretējā gadījumā piesolot viņu nosist.

Vēlāk vīrietis devies prom, savukārt sadurtā sieviete palikusi dzīvoklī viena. Viņa aizsūtījusi īsziņu savam vīram, ka ir sadurta un ka viņai nepieciešama palīdzība. Vīrs noreaģējis, ieradies dzīvoklī un izsaucis Valsts policiju.

Uz notikuma vietu izbraukuši Valsts policijas Rīgas Brasas iecirkņa policisti, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, kuri cietušo nogādāja ārstniecības iestādē.

Tobrīd dzīvoklī pārnācis ļaundaris, kuru policisti turpat aizturējuši. Aizturēšanas brīdī vīrietis bija trīs promiļu stiprā alkohola reibumā.

Aizdomās turētais ir dzimis 1978. gadā un pirms gada nonācis policijas redzeslokā par uzbrukumu šai pašai sievietei. Taču toreiz cietusī nevēlējās, lai pret varmāku sāktu kriminālprocesu.

Tagad saistībā ar notikušo sākotnēji sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 126. panta 1. daļas – par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas kriminālprocess, iespējams, tiks pārkvalificēts pēc cita panta.

26. jūnijā tiesa aizdomās turētajam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Cietusī sieviete turpina atlabt ārstniecības iestādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!