Foto: Reuters/Scanpix

Kādam vīrietim piemērots gandrīz piecus mēnešus ilgs cietumsods par pretošanos aizturēšanai un Valsts policijas darbinieka savainošanai ar nazi, liecina anonimizēts tiesas spriedums.

Spriedumā paskaidrots, ka pērnā gada 24. jūlija pusdienlaikā pie kāda Rīgas tirdzniecības centra divi Valsts policijas darbinieki nolēma aizturēt apsūdzēto, kuru likumsargi meklēja cita kriminālprocesa ietvaros.

Policisti kungam stādījās priekšā, aicinot arī viņu nosaukt savu vārdu un uzvārdu. Kad likumsargi paziņoja, ka vīrieti aizturēs, apsūdzētais sāka bēgt. Vīrieti izdevās noguldītuz asfalta, taču viņš pamanījās no bikšu kabatas izvilkt nazi un sāka ar to vicināties.

Vīrietis vienam no Valsts policijas darbiniekiem sagrieza rokas pirkstu un turpināja bēgt. Apsūdzētā ķeršanā iesaistījās trešā persona, šķērsojot bēglim ceļu ar savu automašīnu un tad viņu paklupinot.

Tad vīrietis ar nazi atgaiņāja arī palīdzēt gribošo personu un aizmuka no notikuma vietas.

Ar šādu rīcību vīrietis pārkāpa Krimināllikuma 270. pantu, proti, pretojās varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, vai par pretošanos personai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā, vai par šo personu piespiešanu izpildīt acīmredzami prettiesiskas darbības, ja pretošanās vai piespiešana izdarīta, lietojot vardarbību vai piedraudot ar vardarbību.

Par šādu nodarījumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Vīrietim Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pērn piesprieda četrus mēnešus un 27 dienas ilgu brīvības atņemšanu. Taču tiesas zālē viņu atbrīvoja, jo tik ilgu laiku viņš pavadīja aizturēšanā un apcietinājumā. Vīrietim nepiemēroja drošības līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!