Foto: LETA

Sestdien, 13. janvārī, likumsargi Juglā aizturējuši kādu pārgalvīgu vīrieti, kurš, būdams 3,01 promiles reibumā, devās pastaigāties pa nesen aizsalušo Velnezeru, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāvji.

13. janvārī neilgi pirms pulksten 14 RPP Vidzemes pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Juglā, kur kāds manāmi iereibis vīrietis bija aizgājis līdz nesen aizsalušā Velnezera vidum.

Ierodoties notikuma vietā, izsaucēja likumsargiem atklāja, ka pārgalvīgais vīrietis ir viņas tēvs. Ar pārkāpēju uzsākta saruna, kuras laikā viņam vairākkārt ieteikts doties uz krastu. Vīrietis ilgstoši ignorēja likumsargus un viņu virzienā raidīja nepieklājīgus žestus.

Kungs uz ledus vairākkārt nokrita un piecēlās, taču ledus viņa svaru izturēja.

Policisti sazinājās ar glābējiem, lai vīrieti noceltu no ledus. Tomēr pēc pāris minūtēm pārgalvīgais kungs paša spēkiem atgriezās krastā.

Pārkāpējs aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā konstatēts, ka viņš ir 3,01 promiles reibumā.

Vīrietim noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli. Viens par atrašanos uz ledus lieguma laikā, savukārt otrs par atrašanos alkohola reibumā cieņu aizskarošā stāvoklī, ziņo RPP.

Likumsargi atgādina, ka no 10. janvāra spēkā ir liegums atrasties uz Rīgas ūdenstilpņu ledus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!