Foto: DELFI
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore 29.janvārī tiesai nodevusi krimināllietu, kurā trīs personas, tostarp vīrs un viņa bijusī sieva, lūgtas sodīt par slepkavību mantkārīgā nolūkā.

Kā portālam pastāstīja Ģenerālprokuratūrā, viena persona apsūdzēta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, otra – par tās atbalstīšanu, bet trešā - par sevišķi smaga nozieguma pēdu slēpšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai slepkavības izdarīšanā apsūdzētais vīrietis iepriekš bijis pazīstams ar cietušo. Apsūdzētais tikšanās laikā uzzinājis par cietušajai līdzi esošu lielu naudas summu, ko viņa bija plānojusi nodot tālāk citai personai.

Apsūdzētajam radies nodoms sievieti noslepkavot, lai iegūtu viņas rīcībā esošo naudas summu. Vīrietis piedāvājis aizvest cietušo uz viņas plānoto tikšanās vietu. Nenojaušot vīrieša patieso nolūku, cietusī piekritusi. Savukārt vīrietis pēc piekrišanas saņemšanas sazinājies ar savu bijušo sievu un lūdzis viņus aizvest uz vēlamo galamērķi.

Pa ceļam apsūdzētais vīrietis piedāvāja iegriezties vienas no apsūdzēto dzīvesvietā, lai padzertu kafiju. Tur viņš ar savas bijušās sievas līdzdalību noslepkavojis cietušo sievieti ar vairāk nekā desmit naža dūrieniem kakla un krūšu kurvja rajonā.

Pēc sievietes nonāvēšanas apsūdzētais paņēmis cietušās naudu - ne mazāk kā 13 000 eiro. Daļu no naudas vīrietis nodevis savai atbalstītājai. Savukārt nolūkā slēpt cietušās līķi, apsūdzētais sazinājies ar trešo personu, kura ieradās notikuma vietā un palīdzēja apsūdzētajam nozieguma pēdu slēpšanā.

Apsūdzētie saukti pie atbildības pēc Krimināllikuma 117.panta 9.punkta – par slepkavību mantkārīgā nolūkā, Krimināllikuma 20.panta 4.daļas – par līdzdalību noziedzīgā nodarījumā un Krimināllikuma 313.panta 2.daļas – par iepriekš neapsolīti slēpšanu.

Par slepkavību mantkārīgā nolūkā var sodīt ar mūža ieslodzījumu, brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt par neapsolīto slēpšanu Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!