Foto: Shutterstock

Māris no Siguldas ir viens no pirmajiem staļļu īpašniekiem, kurš policijā sūdzējās par kādu viņa stallī iekļuvušu vīrieti – nelūgtais ciemiņš naktī esot "izvazājies" pa teritoriju un aizgājis. Arī citi zirgkopēji saskārušies ar staļļu demolēšanu, draudiem, agresiju un iespējamu zoofiliju – vienā stallī vīrietis nošļukušām biksēm atrasts pie ponija. Tomēr policija vīrieti nesauc pie atbildības, norāda vairāki portāla "Delfi" aptaujātie zirgkopēji.

Māris portālam "Delfi" saka, ka pēc viņa iesnieguma policija gan sākusi resorisko pārbaudi, taču kriminālprocesu uzsākt attiekusies. 

Aptuveni 60 gadus vecais kungs vairākkārt neaicināts "viesojies" arī stallī Valmiermuižā – zadzis zirgu pases, izdemolējis piekabi. Pastiprinātu interesi izrādījis par poniju meitenēm – atrasts pie tādas ar nošļukušām biksēm, portālam "Delfi" zina stāstīt viens no staļļa zirgu īpašniekiem Reinis Jurašs. "Tas, ka viņam ir noslieces, ir skaidrs. Viņš ir zoofils. Situācija liek domāt, ka tā nav pirmā reize – viņš ko tādu darījis stallī Kuldīgas pusē," pauž zirgu īpašnieks.

Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācijā ar līdzīgu bēdu vērsušās saimniecības arī no Tukuma, Ropažiem un citurienes – kopumā ziņas pienākot no vismaz piecām dažādām vietām. Pirmie signāli par šo vīrieti saņemti jau februārī, "Delfi" atzīst asociācijas valdes priekšsēdētāja Aija Luse.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!