Cēsu rajona Policijas pārvalde, visticamāk, neierosinās krimināllietu par vakar Priekuļos uz autoceļa Priekuļi-Rauna notikušo traģisko mikroautobusa un satiksmes autobusa sadursmi, kurā bojā gāja mikroautobusa vadītājs, pasažieris un vēl trīs cilvēki guva traumas.

Policijas pārvaldes pirmstiesas izmeklēšanas inspektors Ivo Baltiņš aģentūrai LETA sacīja, ka savāktie dati notikuma vietā liecina, ka sadursmē ir vainojams bojāgājušais šoferis, kas iebraucis pretējā braukšanas joslā. Ja tālākā izmeklēšanā neradīsies vēl citas notikuma versijas, krimināllietu neierosinās, jo avārijas izraisītājs ir gājis bojā.

Ekspertīzē apmēram nedēļas laikā noskaidros, vai vadītājs avārijas brīdī bija alkohola reibumā.

Kā ziņots, vakar Cēsu rajonā mikroautobusa un maršruta autobusa sadursmē gājuši bojā divi cilvēki, Oļegs S. un kāds Andris, kura personība vēl tiek noskaidrota. Vēl trīs cilvēki - Normunds K., Pēteris R. un Aleksejs P. - cietuši. Ap plkst.6.55 Jaunraunā mikroautobuss "Ford Transit" iebrauca pretējās braukšanas joslā, kur sadūrās ar maršruta autobusu.

Visi cietušie un bojāgājušie brauca mikroautobusā.

Pēc sākotnējās informācijas, visi cilvēki, kuri atradās mikroautobusā, iepriekš lietojuši alkoholiskos dzērienus.

Jau ziņots, ka vakar avārijā iesaistītajam AS "Nordeka" maršruta autobusam nodarīti būtiski bojājumi. Autobusam nedarbojas stūres iekārta, avārijā ir bojāti arī citi mehānismi, līdz ar to transportlīdzeklis patlaban nav lietojams. "Nordeka" pieļauj iespēju, ka braucamrīku tomēr varēs salabot. Šāds "Volvo" markas autobuss varētu maksāt aptuveni 30 000 - 40 000 eiro.

Autobusa pasažieri avārijā nav cietuši, savukārt šoferis cietis nedaudz. "Nordeka" pārstāvis uzsvēra, ka autobusa vadītājs nav lietojis alkoholu un policijai pret viņu nekādu pretenziju neesot.

Vakar Cēsu rajonā avārijā cietis vēl viens cilvēks, aģentūra LETA uzzināja rajona Policijas pārvaldē. 1980.gadā dzimušais automašīnas "Caravelle" vadītājs Mārtiņš Priekuļu pagastā ceļa līkumā nenovaldīja savu spēkratu, nobrauca no ceļa un apgāzās. Cietis pasažieris, 1975.gadā dzimušais Didzis, kurš ievietots Cēsu slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!