Foto: DELFI Aculiecinieks

Pamatojoties uz informāciju un aizdomām par Rēzeknes policijas darbinieka rīcību, zem svešai personai piederošas automašīnas, iespējams, pretlikumīgi novietojot radioraidīšanas ierīci, ceturtdien Valsts policijas (VP) vadība pieņēmusi lēmumu par disciplinārlietas uzsākšanu pret šo amatpersonu, portālam pastāstīja VP preses pārstāvis Dairis Anučins.

Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku policists ir atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas.

Policija atgādina, ka iepriekš jau izskanējusi informācija, ka naktī uz pirmdienu Rēzeknē policists, iespējams, pretlikumīgi mēģinājis novietot radioraidīšanas ierīci zem citai personai piederošas automašīnas.

Lai pārbaudītu notikušā apstākļus, ierīces izcelsmi un pielietojuma specifiku, kā arī policijas amatpersonas saistību ar notikušo un šo darbību likumību, VP jau sāktais kriminālprocess atbilstoši izmeklēšanas kompetencei tiks nosūtīts tālākajai izmeklēšanai Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojam (IDB).

Tāpat ceturtdien VP vadība pieņēmusi lēmumu par disciplinārlietas sākšanu pret minēto Rēzeknes policijas iecirkņa amatpersonu, atstādinot to no dienesta pienākumu pildīšanas uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

Jau vēstīts, ka šīs nedēļas sākumā zem kādas automašīnas Rēzeknē tika atrasts vīstoklis, kura novietošanā tiek vainots vietējais likumsargs.

Automašīnas īpašnieks Jevgēnijs Čiževskis portālam "Delfi" pauda bažas, ka tas varētu būt spridzeklis, taču VP pārstāve Ksenija Belova iepriekš sacīja, ka tas nav bijis sprādzienbīstams un cilvēkiem nekādus draudus nevarēja radīt.

Policistiem, kuri ieradušies notikuma vietā, vīstoklis vizuāli atgādinājis "elektrosakaru ierīci". Policijas pārstāve nekomentēja, vai uzietais priekšmets varētu būt arī prāvāka izmēra izsekošanas ierīce. Nav arī zināms, kāpēc uz notikuma vietu netika izsaukti sapieri.

Automašīnas īpašnieks skaidroja, ka redzējis kā zem automašīnas tiek palikts melns vīstoklis, norādot, ka to, iespējams, paveicis vietējais policists Sandris Jurčs, kurš arī atstājis savu automašīnu netālu no notikuma vietas un vēlāk atnācis tai pakaļ.

Policijas pārstāve Belova klāstīja, ka policists netālu no konflikta vietas Rēzeknē bija novietojis savu automašīnu un naktī devies tai pakaļ.

Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) pieejamā informācija liecina, ka automašīnai "Audi", kuru notikuma vietā it kā novietojis un kurai pēcāk atnācis pakaļ policists, tehniskā apskate beigusies pērnā gada jūnijā. Līdz ar to izriet, ka likumsargs braucis ar auto, kas paredzētajā kārtībā nav atzīts par derīgu, lai pārvietotos pa ceļu.

Vaicāts, kā policija vērtē šādu policista rīcību, Anučins paskaidroja, ka disciplinārlietā tiks pārbaudīta informācija un skatīts arī jautājums par amatpersonas saukšanu pie administratīvās atbildības, ņemot vērā, ka policists, iespējams, pārvietojies ar auto, kuram nav derīga tehniskā apskate.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!