Izglītības un zinātnes ministra automašīna "Volvo" ar valsts numuru MK 10 piektdien uz ceļa Valmiera - Smiltene tik ļoti pārsniegusi maksimāli atļauto braukšanas ātrumu, ka policija nav riskējusi auto apturēt.
Smiltenes ceļu policijas inspektors Ainārs Ozols BNS apstiprināja, ka ministra auto pa ceļu, kur ļauts braukt ar ātrumu 90 kilometri stundā, traucies ar ātrumu 136 kilometri stundā.

Pārkāpums fiksēts ap pulksten 14.50.

Ozols pastāstīja, ka automašīna ar numuru MK 10 nesusies tik ātri, ka brīdī, kad viņš vēlējies automašīnu apturēt, tas esot bijis jau pārāk bīstami, jo palikusi pārāk maza distance.

Ar savu dienesta automašīnu policisti neesot mēģinājuši dzīties pakaļ, jo ar policijas "Land Rover" būtu neiespējami panākt "Volvo".

Tomēr, lai arī nav izdevies auto apstādināt, dokumentāri fiksēt pārkāpumu un sodīt autovadītāju, inspektors rakstīšot ziņojumu priekšniecībai par notikušo. Valdības "Volvo" pārkāpumam aculiecinieki bijuši divi ceļu policijas inspektori un vēl kāds policijas darbinieks.

Ministra preses sekretāre Gunda Ignatāne BNS apliecināja, ka minētajā laikā mašīna atradās ceļā uz Smiltenes skolu. Viņa un ministrs atradusies automašīnā, taču Ignatāne sacīja, ka nevar komentēt mašīnas ātrumu, jo, "braucot mašīnā, es neizjūtu ātrumu, ar kādu tā brauc".

Jau ziņots, ka izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols piektdien atrodas vizītē Valmierā un Smiltenē.

Arī šoreiz pie stūres atradās šoferis Gundars Kuks, kurš pārkāpa noteikumus iepriekšējās izglītības ministres Silvas Goldes darbības laikā.

BNS jau informēja, ka minētais šoferis aptuveni pirms pusgada pārkāpa noteikumus uz Salu tilta, kad pagrieza mašīnu vietā, kur tas ir stingri aizliegts. Toreiz mašīnā Goldes nebija, bet šoferis atzina, ka ir pārkāpis noteikumus, sacīdams, ka to šajā vietā dara daudzi autobraucēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!