Foto: LETA

Krimināllietā par iespējamām nelikumīgām darbībām ar pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas satiksme" degvielas karti pie kriminālatbildības saukti trīs cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 29. jūlijā nosūtīja krimināllietas materiālus prokuratūrai, rosinot sākt kriminālvajāšanu pret bijušo "Rīgas satiksmes" Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoru Igoru Volkinšteinu, viņa dēlu Jāni Volkinšteinu un dēla sievu Jūliju Volkinšteini.

"Rīgas satiksmes" amatpersonu Igoru Volkinšteinu KNAB lūdza apsūdzēt pēc Krimināllikuma 20. panta 4. daļas un Krimināllikuma 193. panta 2. daļas par nelikumīgu darbību ar maksāšanas līdzekļiem atbalstīšanu. Savukārt abus Volkinšteina ģimenes locekļus tika lūgts apsūdzēt pēc Krimināllikuma 193. panta 2. daļas par nelikumīgām darbībām ar maksāšanas līdzekļiem.

Neminot personu vārdus, prokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka šajā kriminālprocesā pie kriminālatbildības par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu sauktas divas personas, savukārt vēl viena persona saukta pie kriminālatbildības par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgas izmantošanas atbalstīšanu.

Patlaban kriminālprocesā turpinās pirmstiesas process.

Jau ziņots, ka KNAB iepriekš publicētā infografika ļāva secināt, ka "Rīgas satiksmes" amatpersona nodevusi uzņēmuma degvielas kartes divām privātpersonām, kas šos maksājuma līdzekļus izmantojušas, lai privātajos transportlīdzekļos iepildītu degvielu.

Izmeklēšanā birojs noskaidrojis, ka nelikumīgās darbības notikušas ne mazāk kā 27 reizes laikā no 2017. gada 11. janvāra līdz 2018. gada 3. decembrim.

Kopējā summa par kādu iepildīta degviela privātajos transportlīdzekļos ir 1574,70 eiro.

Tāpat jau vēstīts, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem – par 2016. gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013. gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013. gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Šajā kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.

Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!