Foto: Picjumbo

Otrdien, 15. jūnijā, kāds autovadītājs Valsts policijas (VP) likumsargam deva 100 eiro, lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma procesa sākšanas par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Dace Kalniņa.

Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā uz ceļa Bauska – Aizkraukle par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu tika apturēta automašīna "Volvo", ko vadīja 1982. gadā dzimis vīrietis. Viņš brauca ar ātrumu 156 kilometri stundā ārpus apdzīvotas vietas, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā.

Cenšoties izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību zaudēšanas par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu, vīrietis deva policistiem 100 eiro kukuli.

Par minēto faktu pret autovadītāju tika uzsākts kriminālprocess par kukuļa došanu valsts amatpersonām, kā arī sākts administratīvā pārkāpuma process par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ir paredzēts 360 – 480 eiro liels naudas sods, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Likumsargi atgādina, ka atbilstoši Krimināllikuma 323. panta pirmajai daļai, par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!