Foto: Sadursme.lv

Valsts policija (VP) aicina atsaukties aculieciniekus avārijai, kas sestdien, 26. novembrī, ap pulksten 19.20 notika Limbažu novadā, Ainažos.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka sestdien, 26. novembrī, uz autoceļa A1 ("Via Baltica") Salacgrīvas pagastā Limbažu novadā notika sadursme starp kravas mašīnu "Volvo" un autobusu "Scania", kurā atradās 45 pasažieri.

Avārijā bojā gāja autobusa vadītājs, un vairāk nekā 20 cietušie tika nogādāti dažādās slimnīcās. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un policija skaidro negadījuma apstākļus.

VP aicina atsaukties ceļu satiksmes negadījuma aculieciniekus vai autovadītājus, kam minētais negadījums ir fiksēts video reģistratorā, vai cilvēkus, kuri var sniegt jebkādu izmeklēšanai noderīgu informāciju, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Portāls "Delfi" arī vēstīja, ka avarējušais transportlīdzeklis ir Igaunijas transporta kompānijas "MK autobuss" autobuss, apstiprināja kompānijā. "MK autobuss" pārstāvji skaidroja, ka tas bija čarterreiss.

Autobusa vadītājs, kurš bija pie stūres, ir gājis bojā negadījuma vietā, bet otrs autobusa šoferis aizvests uz slimnīcu ar lauztu kāju.

"MK autobuss" pārstāvji, atsaucoties uz izdzīvojušā šofera teikto, norādīja, ka pretī braucošā kravas automašīna zaudējusi kontroli un ietriekusies autobusā vadītāja pusē. Negadījuma vietā braukšanas apstākļi uz ceļa bijuši ļoti slikti sniegputeņa dēļ.

Kompānijas "MK autobuss" pārstāvis pastāstīja, ka autobusā kopumā bija 48 cilvēki – 46 pasažieri un divi autobusa vadītāji. Autobuss bija ceļā no Igaunijas uz Poliju.

Pēc "MK autobuss" pārstāvja teiktā, autobusā nebija Latvijas iedzīvotāju.

Kā vēlāk pavēstīja Igaunijas bruņotie spēki, negadījumā avarējušajā autobusā bija Ukrainas karavīri.

"Satiksmes negadījumā ir cietis viens Igaunijas bruņoto spēku kareivis, kurš ir nogādāts slimnīcā. Viņa dzīvībai briesmas nedraud. Pārējie pasažieri, kuri cieta negadījumā, bija no Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Arī viņi ir nogādāti slimnīcā," paziņoja Igaunijas bruņotajos spēkos.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) Latvijas Radio norādīja, ka negadījumā cietušajiem sniegts maksimāls atbalsts gan no aizsardzības nozares puses, gan arī no Iekšlietu ministrijas.

"Ja mēs būtu iepriekš zinājuši, ka šāda pārvietošanās notiek, varbūt, mēs būtu kaut kā palīdzējuši pirms tam, ar konvoju ar pavadīšanu, bet tā ir iznācis, kā ir iznācis," pauda Pabriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!