Foto: LETA

Septembra nogalē Valsts policijai (VP) Latgalē izdevies izņemt lielu daudzumu tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes markām. No viena vīrieša mašīnas izņemti 90 tūkstoši cigarešu, savukārt cita vīrieša slēpnī atrasti 78 tūkstoši cigarešu. Par notikušo uzsākti kriminālprocesi un notiek izmeklēšana, portāls "Delfi" uzzināja VP.

28. septembrī VP sadarbībā ar robežsardzi Līksnas pagastā noskaidroja 1968. gadā dzimuša vīrieša saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti.

No viņa transportlīdzekļa tika izņemti 90 000 gabali tabakas izstrādājumu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, vai par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat veiksmīga nelegālo akcīzes preču apkarošana pasākumi notikuši Rēzeknē, kur 21. septembrī VP sadarbībā ar robežsargiem operatīvo pasākumu rezultātā, Rēzeknes pilsētā pie dzelzceļa sliedēm uzgāja slēpni, kurā atradās nelikumīgi glabātas akcīzes preces. Kopumā tika atrastas un izņemti 78 000 tabakas izstrādājumi ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Arī šajā gadījumā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas. Kriminālprocesa ietvaros tika aizturēts 1992. gadā dzimi vīrietis, kurš, iespējams, ir saistīts ar minēto noziedzīgo nodarījumu. Izmeklēšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!