Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosina sākt kriminālvajāšanu pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonu par šaujamieroča un tā būtisko sastāvdaļu glabāšanu bez attiecīgās atļaujas, portāls "Delfi" uzzināja IDB.

Kriminālvajāšanu rosināts sākt pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas. Par Par šaujamieroča un šaujamieroča būtisko sastāvdaļu glabāšanu bez attiecīgas atļaujas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

IDB ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša tiesībsargājoša iestāde, kuras funkcijas ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu, izņemot Valsts drošības dienestu, amatpersonas un darbinieki.

Tāpat IDB birojs izmeklē ar vardarbību saistītus noziedzīgus nodarījumus, kurus, pildot dienesta pienākumus, izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm ieslodzījuma vietās, Ostas policijas, kā arī pašvaldības policijas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!