Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā piecus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Ceturtdien, plkst. 16.08, ugunsdzēsēji glābēji devās uz Viestura prospektu un Daudersalas pārvadu Rīgā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums – vieglās un smagās automašīnas sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidrauliskajiem instrumentiem atbrīvoja vienu cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Izmantojot absorbentu, tika sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 18.07 darbs notikumā tika noslēgts.

Plkst. 11.50 VUGD saņēma izsaukumu uz A. Upīša ielu Rēzeknē, kur dega vienstāva koka saimniecības šķūņi 48 m 2 platībā un tajos esošā malka 7 m 3 platībā, garāža 22,5 m 2 platībā, vieglās automašīnas virsbūve 2 m 2 platībā, šķūņu jumta konstrukcijas 1 m 2 platībā un garāžas vārti 0,5 m 2 platībā. Kopējā degšanas platība – 74 m 2 .

Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt vieglās automašīnas un saimniecības ēkas. Lai novērstu dažādu vielu noplūdi Rēzeknes upē, tajā ietekošajā strautā tika uzstādītas absorbējošās bonas un plkst. 14.30 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt plkst. 11.07 saņemts izsaukums uz Ludzas novada Isnaudas pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg jumts ar mansardu 204 m 2 platībā un iekštelpas 110 m 2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt vienu mājas pusi. Plkst. 16.58 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji divu ēku dūmvados, dārza māja, pirts, jumta pārsegums, ekskavators, vieglā automašīna, riepas, kūdra, niedres, koki, krūmi, sausā zāle un septiņos gadījumos atkritumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!