Foto: Publicitātes foto

Pierīgā, slēpjot zādzības pēdas, zagļi nodedzinājuši nesen nozagtu BMW X5 automašīnu, portālu "Delfi" informē riska apdrošināšanas kompānijā "If".

BMX X5 auto tika nozagts nakts laikā no kādas privātmājas pagalma Mārupes novadā. Auto īpašnieks zādzību atklāja no rīta un par notikušo informēja policiju, kas uzsāka auto meklēšanu.

Pēc divām dienām kādā nomaļā vietā Ķekavas novadā nozagto auto pilnībā nodedzinātu uzgāja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieks, kas bija pamanījis aizdomīgu degšanu.

"Apzinoties, ka jauno auto segmentā BMW X5 ir viena no vairāk zagtākajām automašīnām un to zādzības bieži vien notiek kampaņveidā, īpašnieks auto bija aprīkojis ar papildu pretaizdzīšanas iekārtām. Pēc notikušās dedzināšanas gan apdrošināšanas, gan piesaistītie drošības sistēmu eksperti ir vienisprātis, ka tieši pretaizdzīšanas iekārtas traucēja ar zagto auto šķērsot valsts robežu vai izjaukt to detaļās," skaidro informē "If" Transporta atlīdzību grupas vadītājs Pāvels Valainis.

Pēc uguns apdzēšanas bija redzams, ka automašīnai ir noņemtas visas četras riepas. Turklāt eksperti uzskata, ka pirms auto aizdedzināšanas tika noskrūvētas arī citas vērtīgas detaļas..

Pēc Valsts policijas publiskotās informācijas, Latvijā visbiežāk tiek zagtas "Audi", "Volkswagen", "Toyota" un BMW markas automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!