Foto: DELFI

Otrdien, 2. janvārī, kāds vīrietis Ķengaragā iekļuvis svešā dzīvoklī un nozadzis krājkasi, kurā bijušas tikai viensantīmnieki kopumā piecu latu (ap 6,8 eiro) vērtībā, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

Zādzības pastrādāšanu pamanījis kāds aculiecinieks. Viņš redzējis, kā caur izsistu balkona logu no pirmā stāva dzīvokļa izkāpis svešs vīrietis.

Uzzinājuši, kā vīrietis izskatās, policisti sāka meklēšanu un pēc pāris minūtēm atrada 1983. gadā dzimušo vainīgo, kura somā bijuši vairāki simti viena santīmu monētu. Policisti noskaidroja, ka santīmus zaglis nozadzis no dzīvoklī esošās krājkasītes. Viņa guvums bijis aptuveni pieci lati.

Policijai nav informācijas, kāpēc garnadzis dzīvoklī, kurā bija dažādas vērtīgas mantas, bija izvēlējies nozagt tikai santīmu monētas, kas vairs nav apgrozībā.

Aizturētais jau iepriekš vairākas reizes nonācis policijas redzes lokā par zādzībām no mājokļiem. Ceturtdien viņam piemērots apcietinājums.

Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi - pirmais par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Šis noziegums sodāms ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt par svešas mantas tīšu bojāšanu vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs un naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!