Foto: Shutterstock

Sestdienas, 23. aprīļa, rītā Valsts policija saņēmusi informāciju par zādzību no dzīvokļa Rīgā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Ap pulksten 4.00 Valsts policija saņēmusi zvanu no kādas sievietes, kura ziņojusi, ka viņas dzīvoklī tikko bijis nepazīstams vīrietis. Zaglis paņēmis sievietes somiņu ar naudu un aizbēdzis.

Sieviete apgalvojusi, ka pamodusies no trokšņa un no tā, ka nepazīstamā persona spīdinājusi ar kabatas lukturīti. Cietusī paskaidrojusi, ka, iespējams, aizmirsusi aizslēgt dzīvokļa durvis, tādējādi zaglis varējis iekļūt telpā.

Policisti noskaidrojuši zagļa pazīmes un sākuši viņa meklēšanu. Tajā pašā dienā patruļpolicistiem iespējamo likumpārkāpēju izdevies aizturēt netālu no viņa dzīvesvietas Krasta masīvā. Tāpat likumsargiem izdevies atgūt nozagto somiņu un naudu.

Aizturētais ir 1982. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par mantiska rakstura noziegumiem un narkotisko vielu nelikumīgu apriti, informē policija.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti sākts kriminālprocess par zādzību no dzīvokļa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija aicina parūpēties par sava īpašuma drošību un vienmēr aizslēgt dzīvokļa durvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!