Pagājušajā ceturtdienā kāds agrāk vairākkārt sodīts vīrietis pēc neveiksmīga mēģināju apzagt dzīvokli, bēgot no policijas, mēģinājis piedraudēt ar ieroci taksometra vadītājam, taču likumsargi 27 gadus veco vīrieti aizturēja.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūru LETA informēja, ka Kleistu ielā ap plkst.12 kādas firmas apsarga uzmanību piesaistīja divi aizdomīgi vīrieši pie pretējā ielas pusē esošās daudzdzīvokļu mājas.

Vīrieši pēc apkārtnes pētīšanas sāka rāpties augšup pa balkonu restēm. Viņu mērķis bija iekļūt kādā otrā stāva dzīvoklī. Tikuši līdz balkonam, viņi pārrāpās pāri margām un caur logu ielavījās dzīvoklī.

Apsargs nekavējoties izsauca policiju, taču abi vīrieši, pamanot policijas ierašanos, metās bēgt un izlēca pa logu.

Redzot, ka viņam seko likumsargi, 27 gadus vecais Kristaps Kleistu un Anniņmuižas ielas krustojumā ielēca ielas malā stāvošajā taksometrā un, piedraudot vadītājam ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, lika vadītājam braukt.

Tomēr policija paspēja taksometru ielenkt, un zaglim nekas cits neatlika kā padoties.

Jau citas izmeklēšanas ietvaros vakar vakarā Mārupes ielā Rīgas Galvenās policijas pārvades 29.nodaļas darbiniekiem izdevās notvert arī otru nozieguma līdzdalībnieku - 1977.gadā dzimušo Jēkabu. Vīrietis tika aizturēts par nelikumīgu narkotisko vielu iegādāšanos un glabāšanu.

Aizturētie jau iepriekš nonākuši konfliktā ar likumu un ir vairākkārt sodīti.

Policijā sacīja, ka pavisam šīs nedēļas laikā policija aizturējusi divas šādas zagļu grupas un savākusi pierādījumus par 25 dzīvokļu zādzībām, taču arī šis skaitlis varētu pieaugt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!