Foto: Shutterstock
Rīgas centrā šonedēļ aizdomās par apakšveļas veikala aplaupīšanu un pārdevējas smagu piekaušanu aizturēts agrāk sodīts vīrietis, informē Valsts policijā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka veikalā ienācis kāds vīrietis, brīdi pa to pastaigājis un pavisam negaidīti uzbrucis pārdevējai, kura tobrīd veikalā atradās viena pati.

Vīrietis iesitis pārdevējai pa seju, pēc kā viņa pakritusi. Tad vīrietis turpinājis cietušo spārdīt ar kājām un žņaugt. Pēc tam agresīvais noziedznieks atvēris savu līdzi paņemto somu un sācis tajā krāmēt veikalā atrastos datorus, naudas maku un pārdošanai paredzēto sieviešu apakšveļu. Ņemot vērā, ka soma jau bija pilna, vīrietis daļu no sieviešu veļas uzvilcis sev mugurā.

Kad ļaundaris gājis laukā, veikalā ienācis kāds pircējs. Pamanījis uz grīdas guļam piekauto sievieti, viņš pajautāja, vai notikušajā vainojams veikalu tikko pametušais vīrietis. Sieviete to apstiprināja un pircējs piezvanīja policijai.

Cietusī uzbrukuma brīdī jau iepriekš bija paspējusi piespiest apsardzes pogu, kas laimīgas sakritības dēļ tobrīd atradās viņas kabatā. Tāpēc pavisam drīz notikuma vietā ieradās apsargs un par notikušo paziņots arī mediķiem, kuri smagi cietušo sievieti nogādāja ārstniecības iestādē.

Apsargs nekavējoties devās meklēt ļaundari un pa ceļam pamanīja pašvaldības policiju, kas arī iesaistījās vīrieša meklēšanā.

Iespējamais vainīgais pamanīts Vārnu ielā. Pēc policistu un apsarga prasības apstāties, vīrietis sāka bēgt, taču apsargam ar pašvaldības policiju vīrieti izdevās aizturēt.

Ņemot vērā, ka laupītājs aizturēšanas laikā krītot bija savainojies, viņam nodrošināta medicīniskā palīdzība.

Aizturētais vīrietis iepriekš daudz reižu sodīts par dažādiem noziegumiem un lielu daļu savas dzīves pavadījis cietumā. Pēdējo reizi cietumsodu viņš izcietis šogad februārī.

Šodien tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizturētajam vīrietim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!