Foto: LETA
Prokuratūra ceturtdien, 7. martā, uzrādījusi apsūdzības krimināllietā par seksuālu vardarbību un cilvēktirdzniecību, kurā viens no aizdomās turētajiem ir katoļu priesteris Pāvels Zeiļa. Prokuratūra uzskata, ka ir savākts pietiekami daudz pierādījumu apsūdzību uzrādīšanai un drīzai lietas virzīšanai uz tiesu, ceturtdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Gan par seksuālu vardarbību, gan cilvēktirdzniecību aizdomās turētajiem trīs vīriešiem ceturtdien prokurore uzrādījusi apsūdzību, informē LTV. Divus aizdomās turētos prokurore apsūdz pēc krimināllikuma panta par seksuālu vardarbību, kura maksimālais soda mērs paredz pat mūža ieslodzījumu, bet mācītāju Pāvelu Zeiļu apsūdz par vienas personas seksuālu izmantošanu un cilvēku tirdzniecību.

Par šo pārkāpumu krimināllikums paredz brīvības atņemšanu no trīs līdz 12 gadiem. Tuvākajā laikā apsūdzība tikšot izsniegta arī katram aizdomās turētajam, skaidro "Panorāmā".

"Divi no apsūdzētajiem dzīvoja kopā un ilgstoši seksuāli izmantoja gan vienu nepilngadīgu personu, gan arī vienu ar garīgas attīstības traucējumiem, un pēc kāda laika viņi arī šo garīgi slimo cilvēku pārdeva, nodarbojās ar cilvēktirdzniecību un pārdeva seksuālajai izmantošanai trešajai personai," informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Kā skaidro LTV, krimināllietā par cietušām atzītas divas personas. Viena no tām bijusi nepilngadīga, otra ar garīgās attīstības traucējumiem. Cietušais, kuram konstatēta garīga atpalicība, LTV jau iepriekš stāstīja, ka divi vīrieši viņu vadājuši un tirgojuši seksuālām darbībām citiem vīriešiem, veduši arī ar vilcienu uz Latgali pie mācītāja, kura vārdu cietušais nezināja, bet pēc fotogrāfijas atpazina Pāvelu Zeiļu. Mācītājs neatzīst savu dalību viņam inkriminētajos noziegumos.

"Viņš noraida pilnīgi jebkādus nodarījumus, bet komentēt apsūdzības būtību, tajā iekļautos faktus vai kādus citus apstākļus es nevaru, un diez vai arī darīsim to pēc tam, bet uz šo brīdi mums pat nav izsniegta apsūdzība," sacīja Zeiļas advokāts Kārlis Zunde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!