Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izmeklētajā kriminālprocesā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā, nodarot valsts budžetam 27,4 miljonu eiro zaudējumus, iesaistīti uzņēmumi, kas darbojās elektropreču tirdzniecības jomā, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Kriminālprocess uzsākts 2015. gadā pēc Krimināllikuma 218. panta otrās daļas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā laika posmā no 2014. gada janvāra līdz 2015. gada jūnijam.

Likums par izvairīšanos no nodokļu vai tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem.

Norādot uz izmeklēšanas interesēm, VID plašāku informāciju par kriminālprocesu nesniedz.

"Delfi" jau rakstīja, ka šā gada marta beigās Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģija nemainīja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu, ar kuru 218 000 eiro atzīti par noziedzīgi iegūtiem, konfiscēti un ieskaitīti valsts budžetā.

Kā portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā, tiesas sēdē piedalījusies Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore.

Rīgas apgabaltiesa noraidījusi uzņēmuma, kura nosaukums netiek atklāts, pārstāvja sūdzību un atstāja negrozītu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas februāra lēmumu procesā par noziedzīgi iegūtu mantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!