Foto: LETA

Sestdien, 12. decembrī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes rīkotā kontrolē par dažādiem pārkāpumiem sastādīti 111 administratīvā pārkāpuma protokoli, portālu "Delfi" informēja policijā.

Tāpat 24 gadījumos (Jelgavā – 6, Jēkabpilī – 14, Bauskā – 1, Aizkrauklē – 3) tika konstatēta riepu protektoru neatbilstība un par noteikumu pārkāpumu tika uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Valsts policija atgādina, ka ziemas periodā braukšana bez laika apstākļiem piemērotām riepām ir bīstama un saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par braukšanu laikposmā no 1. decembra līdz 1. martam ar automobili vai autobusu, kura pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas un kurš nav aprīkots ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos, transportlīdzekļa vadītājam var tikt piemērots naudas sods 30 eiro apmērā.

Tāpat ceļu satiksmes kontroles laikā policisti uzsāka 32 administratīvā pārkāpuma procesus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu (Jelgavā – 5, Jēkabpilī – 2, Bauskā – 1, Aizkrauklē – 5, Tukumā – 11, Dobelē – 8), savukārt viens autovadītājs Jēkabpils un divi – Aizkraukles iecirkņa apkalpojamā teritorijā bija izvēlējušies sēsties pie stūres bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Likumsargu uzmanību profilaktiska rakstura pārbaudes laikā izpelnījās arī gājēji un velosipēdisti. Par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu sestdien Zemgalē tika uzsākti 13 administratīvā pārkāpuma procesi (Jelgavā – 1, Bauskā – 11, Dobelē – 1), bet velosipēdu vadītājiem noteiktās papildu prasības pārkāpa 2 riteņbraucēji Jelgavas un viens – Bauskas iecirkņa apkalpojamā teritorijā.

Papildus jau minētajiem pārkāpumiem policisti konstatēja arī citus likumpārkāpumus – drošības jostu nelietošanu, velosipēdu vadīšanu alkohola reibuma stāvoklī un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!