Foto: Valsts policija

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde saistībā ar narkotisko un psihotropo vielu nelegālu apriti janvārī aizturējusi vairākas personas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu 10. janvārī Jelgavā aizturēts 1992. gadā dzimis vīrietis, kuram atsavināti vairāki iepakojumi ar desmit gramiem marihuānas. Savukārt par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un pārvietošanu realizācijas nolūkā 15. janvārī Jelgavas novadā aizturēts 1994. gadā dzimis vīrietis, kuram atsavināti pieci grami marihuānas.

Veicot vairākas operatīvās un procesuālās darbības, par narkotisko vielu neatļautu realizāciju 17. janvārī Jelgavā aizturēts 1998. gadā dzimis vīrietis, kuram atsavināti trīs grami marihuānas. Aizturētā vīrieša dzīvesvietā atsavināts vēl viens iepakojums ar izžāvētu zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu.

Savukārt 19. janvārī Jelgavā par desmit ar psihotropo vielu LSD piesūcinātu marku realizāciju aizturēts 1998. gadā dzimis vīrietis. Aizturētā vīrieša dzīvesvietā atsavināti vēl 17 gabali LSD markas.

Par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju personu grupā 29. janvārī Jelgavā aizturēti divi 1996. gadā dzimušie vīrieši, kuriem atsavināti četri iepakojumi ar izžāvētu zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu. Noskaidrots, ka tie ir trīs grami marihuānas. Vēl divi 1996. gadā dzimuši vīrieši aizturēti 30. janvārī Jelgavā. No viņiem atsavināti 20 grami marihuānas. Savukārt vēl vienam 1996. gadā dzimušajam vīrietim atsavināti divus polimēra iepakojumi ar narkotisku saturošu vielu, kā arī viņa dzīvesvietā atsavināta kartona kaste ar 40 gramiem marihuānas, elektroniskie svari, divas tabletes ar uzrakstu "Xenax".

Par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un pārvietošanu realizācijas nolūkā 31. janvārī Jelgavā aizturēts 1995. gadā dzimis vīrietis, kura automašīnā atrasti un atsavināti vairāki polimēra iepakojumi, kuros atradušies desmit grami marihuānas un elektroniskie svari.

Izņemtās vielas nosūtītas ekspertīzei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!