Foto: Kadrs no video
Zemgalē un Latgalē vīriešiem par agresīvu braukšanu piemērots naudas sods, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa norādīja, ka VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa amatpersonas trešdien noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu par agresīvu braukšanu uz autoceļa Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža.

Likumsargi par minēto pārkāpumu 1983. gadā dzimušajam rīdziniekam, kurš jau iepriekš ir sodīts par pārkāpumu ceļu satiksmē, piemēroja naudas sodu 200 eiro apmērā.

Pirmdien, 15. jūnijā, plašu sabiedrības rezonansi izraisīja video ieraksts, kas tika izplatīts sociālajās vietnēs un medijos. Tajā bija redzams, kā vīrietis uz autoceļa Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža, agresīvi un bīstami pret citiem satiksmes dalībniekiem vada automašīnu "BMW" un pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus.

VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Lāsma Kursīte stāstīja, ka jūnija sākumā VP Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirknis saņēma informāciju, ka Ludzā automašīnu stāvlaukumā notika apzināta sānslīdes radīšana jeb drifts, kā rezultātā tika bojāts stāvlaukuma bruģa segums.

Kursīte norādīja, ka vēlāk tika noskaidrots, ka automašīnu "BMW" vadīja 1996.gadā dzimis vīrietis, kurš izraisīja ne tikai apzinātu sānslīdi - tātad brauca agresīvi, bet arī bija sēdies pie spēkrata stūres bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kuras šī gada 5. aprīlī viņam tika atņemtas par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Šonedēļ VP pieņēma lēmums saukt pie administratīvās atbildības transportlīdzekļa vadītāju. Personai tika piemērots 300 eiro naudas sods, sacīja Kursīte.

Viņa atgādina, ka maijā VP sāka drošības kampaņu "Agresīva braukšana atstāj rētas", kuras mērķis ir izglītot sabiedrību par smagajām sekām, ko var atstāt agresīva uzvedība pie stūres un pārgalvīga ceļu satiksmes drošības noteikumu neievērošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!