Foto: Valsts policija

13. martā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki atraduši divas nelegālo cigarešu un alkohola glabātuves un aizturējuši kādu Rīgas iedzīvotāju.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka Zemgales policisti iepriekš sāktā kriminālprocesā veikuši sankcionētas kratīšanas Jelgavas novadā, Svētes pagastā un Rīgā. Kratīšanās policisti atsavinājuši 63 720 nelegālās cigaretes "Rothmans", "Premjer", "Prince Rich Taste", "Marlboro", "NZ", "NZ Gold", "NZ Black" un "Winston Blue" ar Baltkrievijas, Uzbekistānas un Ukrainas akcīzes markām.

Foto: Valsts policija

Papildus tam policisti atsavinājuši arī 155,1 litru šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kurš pildīts 0,5, 0,7 un 1 litra tilpuma pudelēs ar nosaukumiem "Argo", "Blagoff Premium", "Zolotaja Kolekcija", "Stolicnaya", "Bells", "Black&White", "Captain Morgan" un "ZK" bez Latvijas akcīzes markām.

Izņemtais šķidrums nosūtīts ekspertīzei.

Sākotnējā informācija liecina, ka uzglabātās nelegālās akcizētās preces bija paredzēts izplatīt Zemgales reģionā.

Saistībā ar sākto kriminālprocesu policisti aizturējuši 1963. gadā dzimušu rīdzinieku, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Kriminālprocess sākts par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!