Valmieras rajona Rencēnu pagastā kādas viensētas saimniekam pret mājas demolētājiem sestdien bija jāaizstāvas ar cirvi, iebrucējiem nodarot vieglus miesas bojājumus, informēja Valmieras rajona policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Melngāršs.
Valmieras ātrās medicīniskās palīdzības brigāde izsaukumu no Kalnrobežnieku mājām saņēmusi pulksten 02.36. "Konfliktēt uz lauku mājām ieradās trīs apmēram 30 gadus veci vīrieši, tostarp divi brāļi - Dzintars L. un Jānis L. Viņi izdemolēja lauku māju, izsita logu stiklus, sasita traukus, sadauzīja mēbeles. Saimnieks Gunārs, kas ir demolētāju vienaudzis, aizstāvoties pielietoja cirvi. Viņš nodarījis trim iebrucējiem vieglus miesas bojājumus," teica Melngāršs.

Viņš uzsvēra, ka incidents noticis lauku sētā, no kuras 31.jūlijā aizgāja un mājās neatgriezās 1911.gadā dzimusi sirmgalve. Viņu mežā apmēram kilometra attālumā no mājām atrada tikai 6.augustā, kaut gan sievieti cītīgi meklēja pagasta iedzīvotāji, policija un zemessargi. "Pēc šīs traģēdijas no lauku mājas pāri ir palikušas tikai sienas. Tā ir izdemolēta. Iespējams, radinieki nav varējuši savstarpēji sadalīt mantu," sacīja Melngāršs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!