Aprīlī Talsu iecirkņa darbinieki uzgājuši rūpīgi slēptu marihuānas audzētavu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Gada sākumā Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieku rīcībā nonākusi informācija par personu grupu, kas Talsu novadā, iespējams, nodarbojas ar marihuānas audzēšanu. Veicot operatīvos pasākumus, likumsargiem izdevies noskaidrot konkrēto īpašumu, kurā audzēti aizliegtu narkotisko vielu saturošu augi.

6. aprīlī Talsu iecirkņa policisti ar Valsts robežsardzes kinologiem veikuši kratīšanu kādā zemnieku saimniecībā Talsu novadā. Kratīšanā likumsargi izņēmuši 119 dažāda izmēra augu stādus, kas neizžāvētā veidā ir aptuveni 1,5 kilogrami marihuānas.

Tāpat atsavināti aptuveni 60 grami jau gatavas, izžāvētas marihuānas, kā arī iekārtas šo augu audzēšanai.

Policijā informē, ka marihuānas audzētava bijusi rūpīgi nomaskēta kādas zemnieku saimniecības fermas iekštelpās. Kratīšanā policija aizturējusi 34 un 26 gadus vecus vīriešus.

Viens no aizturētajiem ir minētās zemnieku saimniecības īpašnieks, savukārt otrs - tajā strādājis. Abi vīrieši iepriekš policijas redzeslokā nebija nonākuši, atklāj policija.

Personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, bet par notikušo sākts kriminālprocesu par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu un audzēšanu, kā arī par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Saistībā ar kriminālprocesu policijas darbinieki veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu vēl citas ar šo gadījumu saistītas detaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!