Foto: Shutterstock

Saistībā ar pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesā par zēna noslīkšanu peldbaseinā Ventspilī 2017. gada oktobrī Valsts policija aicina atsaukties personas, kuras apmeklējušas bērnu peldēšanas nodarbību Ventspilī, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, izmeklējot kriminālprocesu par zēna noslīkšanu baseinā Ventspilī, lūdz atsaukties personas, kuras 2017. gada 4. oktobrī laikā no pulksten 16 līdz 18 apmeklējušas bērnu peldēšanas nodarbības SIA ”Olimpiskais centrs “Ventspils”" baseinā.

Policija norāda, ka aculiecinieku sniegtā informācija nepieciešama, lai nostiprinātu liecības un precizētu jau iegūto informāciju pirms lemšanas par materiāla tālāku virzību.

Valsts policija personas, kuras norādītajā laika posmā apmeklēja nodarbības, aicina sazināties ar Valsts policiju, zvanot darba dienās no pulksten 8 līdz 16,30 pa tālruņa numuru 63604719, vai pa tālruņa numuru 110 jebkurā laikā.

Zvanot uz jebkuru telefonu, policija garantē informācijas avot anonimitāti, taču, ja tomēr personas nevēlas informāciju nodot mutiski, policijai iespējams rakstīt elektroniskā pasta vēstuli uz uzticiba@vp.gov.lv. Arī šajā gadījumā anonimitāte tiek garantēta.

Kā ziņots, 2017. gada 4. oktobrī Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā peldēšanas apmācības nodarbības laikā gāja bojā četrus gadus vecs zēns. Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošas neoficiālās informācijas, ko apstiprinājuši vairāki avoti, bojā gājušais zēns nodarbības laikā lūdzis atļauju doties uz tualeti, ko arī saņēmis. Atgriežoties no labierīcībām, zēns, trenerim neredzot, ielēcis baseinā.

To, ka baseina dziļajā galā zem ūdens kaut kas atrodas, pēcāk pateikusi cita nodarbības dalībniece, kāda četrus gadus veca meitene.

Policija par notikušo sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XIII nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!