Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) izbeigusi kriminālprocesu, kas tika sākts pēc tam, kad janvāra nogalē kādā dzīvoklī Rīgas mikrorajonā Juglā tika atrasts septiņus mēnešus veca zīdaiņa līķis, portālam "Delfi" apstiprināja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Jau vēstīts, ka 25.janvāra rītā kādā dzīvoklī Juglā tika atrasts septiņus mēnešus veca puisīša līķis bez vardarbīgas nāves pazīmēm. Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas – par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Kā informēja Gžibovska, policija izmeklēšanā secinājusi, ka noziedzīgs nodarījums nav noticis. Policija nav konstatējusi, ka vecāki būtu nepienācīgi pildījuši savus pienākumus, tāpēc kriminālprocess izbeigts.

Kā ziņots, vecāki policijai skaidroja, ka atradušies kopā ar bērnu, taču 12 stundas – no otrdienas vakara līdz trešdienas rītam – nav pievērsuši bērnam uzmanību. Agri no rīta tēvs aizgājis uz darbu un nav piegājis pie mazuļa. Vēlāk, ap pulksten 10, māte attapusies, ka bērns ir ļoti kluss.

Māte piegājusi pie sava mazuļa un atklājusi, ka zīdainis ir bez dzīvības pazīmēm. Sieviete izsaukusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

1993. gadā dzimušajai bērna mātei iepriekš atņemtas vecāku aprūpes tiesības par abiem pārējiem bērniem, kuri arī ir mazgadīgi.

Vecākie bērni šajā ģimenē tobrīd nedzīvoja.

Bērna vecāki iepriekš nav sodīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!