Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aizvadītajos Ziemassvētkos uz Latvijas ceļiem notika vairāki negadījumi, kuru iemesls bija ceļa segumam nepiemērota braukšanas maniere, informēja Valsts policija (VP).

Piemēram, 24. decembra rītā Jelgavas novada Valgundes pagastā 1981. gadā dzimusi sieviete autoceļa A9 grāvī iestūrēja "Mazda 323" automašīnu. Spēkrats negadījumā apgāzās un miesas bojājumus guva 1980. gadā dzimis pasažieris.

Jelgavas novada Līvbērzes pagastā 24. decembra pēcpusdienā 1984. gadā dzimis vīrietis vadīja savu "VW Golf" pāri krustojumam, bet iebrauca grāvī.

Jelgavas novada Valgundes pagastā 24. decembra pēcpusdienā 1984. gadā dzimusi sieviete no ceļa Kalnciems–Kūdra nobrauca ar "Citroen C3" automašīnu.

Bet Jelgavas pilsētā 24. decembra vakarā kāds 1995. gadā dzimis vīrietis ar "Audi A6" iebrauca Rīgas ielas margās. Savukārt 1965. gadā dzimis vīrietis ar "Kia Sportage" Brigaderes un Gundegas ielas krustojumā iebrauca grāvī un apgāzās.

Līdzīgi ceļu satiksmes negadījumi notika arī citos Latvijas apgabalos. Piemēram, naktī uz 24. decembri Tukumā 1998. gadā dzimis vīrietis ar "BMW 330" iebrauca ceļazīmē. Bet Tukuma novadā uz ceļa Tukums–Kuldīga kāds 2000. gadā dzimis vīrietis, vadot "BMW 318", saslīdēja, iebrauca grāvī un apgāzās.

Viesītes novada Rites pagastā 1991. gadā dzimusi sieviete 26. decembrī nesavaldīja "Ford Focus" automašīnu, nobrauca no ceļa un apgāzās.

Kandavas novada Cēres pagastā 1994. gadā dzimusi "Hyundai Matrix" vadītāja 26. decembrī neizvēlējās drošu ātrumu uz ceļa Rīga–Ventspils, kā rezultātā spēkratu sanesa un viņa nobrauca no ceļa. Negadījumā sieviete guva traumas.

Uz apledojušā ceļa Sloka–Talsi 26. decembrī vadību pār savu "Audi 80 Avant" automašīnu zaudēja 1961. gadā dzimusi sieviete. Viņas automašīna Tukuma novada Zentenes pagastā noslīdēja no ceļa un apgāzās.

Ziemassvētki bēdīgi beidzās arī divām stirnām, informēja VP. Vienu no tām notrieca Jelgavas novadā, bet otru – Aizkraukles novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!