Rīgā, Ziedoņdārzā, otrdien čigānu tautības sieviete zīlējot kādai jaunietei izkrāpusi 5000 ASV dolāru, 500 latu un zeltlietas.
Par to trešdien uzzināja Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamentā.

Aptuveni 40 gadus vecā sieviete, kura stādījusies priekšā kā Tamāra, 1983.gadā dzimušajai Kristīnei V. izkrāpusi naudu, zelta ķēdīti ar krustiņu, divus zelta gredzenus un zelta rokassprādzi.

Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns BNS sacīja, ka cietusī ar čigānieti iepazinusies Cēsīs, kur bijusi ieradusies ekskursijā.

Čigāniete meitenei sacījusi, ka viņai esot spējas pieburt laimi. Lai to izdarītu, čigāniete meiteni aicinājusi uz Ziedoņdārzu, kā arī piekodinājusi, lai viņa paņem naudu un zeltlietas.

Ziedoņdārzā zīlēšanas laikā paciņu ar naudu un zeltlietām krāpniece paņēmusi pie sevis, taču vēlāk pēc rituāla beigām to atdevusi, piebilstot, lai to never vaļā trīs stundas, citādi visa pieburtā laime būšot vējā.

Meitene tā arī darījusi un paciņu atvērusi pēc noteiktā laika, kad arī atklājies, ka tur ir tā saucamā lelle - naudas vietā bijuši salikti papīrīši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!