Foto: LETA

Zilupes autoostā aizturēti pieci Vjetnamas pilsoņi, kuri Latvijā nelegāli bija ieradušies no Krievijas galvaspilsētas Maskavas, portālu "Delfi" informēja robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Piektdien, 8.augustā, Zilupes autoostā robežsargi aizturēja piecus aziātiskas izcelsmes cilvēkus bez personu apliecinošiem dokumentiem. Viņi tika aizturēti un apstākļu noskaidrošanai nogādātas Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā. Robežsargi noskaidroja, ka četri vīrieši un viena sieviete ir Vjetnamas Rrepublikas pilsoņi un Latvijā nelegāli ieradušies no Maskavas.

Savukārt Pāternieku robežkontroles punktā robežsargi aizturēja Latvijā ieceļojošu Baltkrievijas pilsoni, kurš nevarēja pamatot savu ieceļošanas mērķi. Persona vēlējās ieceļot kā tūrists, taču nevarēja uzrādīt viesnīcas rezervāciju, kā arī uzturēšanās laikā nepieciešamos iztikas līdzekļus.

Piektdien, 8.augustā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 53 likumpārkāpumus. Uz ārējām robežām konstatēti 38 robežpārkāpēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!