Foto: DELFI
Lielākā daļa jeb 70% avārijās bojāgājušo ir dzimuši pēc 1980.gada, pirmdien Latvijas Radio raidījumā "Aktuālais temats" sacīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

"Pārsvarā negadījumos cieš un ceļu satiksmes noteikumus neievēro jaunieši aiz savas varbūt neuzmanības, neprofesionalitātes vai pārgalvības. Tiešām ir jāpiedomā gan vecākiem, gan draugiem un draudzenēm, kā tas var beigties," viņš uzsvēra.

Runājot par traģisko avāriju Krāslavas novadā, kur jaunā gada pirmajā dienā gāja bojā septiņi jaunieši, Zivtiņš atzina, ka tā bijusi traģiskākā avārija Latvijā kopš 2004.gada, kad "Ecolines" autobusa avārijā gāja bojā deviņi cilvēki.

Jau vēstīts, ka 1.janvāra agrā rītā Krāslavas novadā ceļa posmā Izvalta–Šķeltava notika traģiska avārija, kurā gāja bojā septiņi 16–19 gadu veci jaunieši. Viņi, visticamāk, atgriezās mājās no jaunā gada svinībām. Automašīnā bija septiņi cilvēki – seši salonā un viens bagāžniekā.

Vieglā automašīna "Mazda" ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē. Glābēji atrada auto, kas bija ar jumtu uz augšu. Visi pasažieri jau bija zaudējuši dzīvību.

Galvenie iemesli traģiskajai avārijai bija neatbilstošs braukšanas ātrums un automašīnas tehniskais stāvoklis, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Šajā ceļa posmā ir ļoti ass pagrieziens, uz ceļa bija sniegs un ledus.

Krāslavas novadā ceturtdien izsludināta sēru diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!