Foto: DELFI

Valsts policija (VP) aizturējusi vīrieti, kurš daudzdzīvokļu ēkas liftā piekāvis un aplaupījis sievieti, liecina VP ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

11. decembra pievakarē VP saņēma informāciju no kādas sievietes – viņa daudzdzīvokļu ēkas liftā aplaupīta.

Sieviete ap pulksten 19 devusies mājup un ievērojusi, ka viņai kāds seko. Brīdī, kad viņa iegājusi daudzdzīvokļu ēkas kāpņu telpā un devusies uz liftu, pie viņas piegājis nepazīstams vīrietis.

Aizdomās turētais sācis viņu sist un mēģinājis atņemt somiņu. Cietusī centusies visiem spēkiem pretoties, tomēr ļaundarim izdevies somiņu atņemt. Jāpiebilst, ka cietušās somiņā atradās mobilais telefons un nauda.

Likumsargi uzsāka vainīgās personas meklēšanu un pirmdien, 18. decembrī, nāca uz pēdām 1984. gadā dzimušam vīrietim, kuru aizturēja pēc tam, kad viņa dzīvesvietā bija veikta kratīšana.

Aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziegumiem, narkotisko vielu apriti un mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā, un trešdien, 20.decembrī, tiks lemts jautājums par viņa apcietināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!