Foto: F64

Zolitūdes traģēdijas krimināllietā par cietušo atzītā Olga Zaiceva tiesā trešdien uzturēja iepriekš pieteikto morālā kaitējuma kompensāciju 50 000 eiro apmērā, kā arī materiālo kaitējumu 982 eiro apmērā.

No advokāta Oskara Rodes jautājuma par ERGO apdrošināšanu, no kuras saņemti maksājumi, izriet, ka arī Zaiceva bijusi veikala "Maxima" darbiniece. Vēlāk tiesai sieviete apstiprināja, ka strādājusi par datu operatoru SIA "Maxima Latvija". Uzņēmumā viņa nostrādājusi sešus gadus.

Ēkas nogruvuma brīdī Zaiceva bijusi veikalā, kur iepirkusies. Viņa tiesā liecināja, ka traģēdijā cietusi, pēc tam gulējusi slimnīcā un viņai bijušas divas operācijas. Nogruvuma brīdī viņa bijusi pie kasēm. Veikala drupās sieviete atradusies zem gruvešiem līdz brīdim, kad viņai kāds palīdzējis izkļūt.

Vaicāta, kas tieši viņai palīdzējis, viņa precīzi atbildēt nevarēja, norādot, ka tas bijis vai nu apsardzes darbinieks vai būvnieki.

Pēc traģēdijas cietusī sieviete saņēmusi naudu no "ziedot.lv", "maxima.lv", Rīgas domes, kā arī no apdrošinātāja ERGO. Precīzas saņemtās summas sieviete nosaukt nevarēja. Tiesā Zaiceva norādīja, ka, neskatoties uz jau iepriekš saņemto finansējumu, pieteiktā kaitējuma kompensācija nav samazināta.

Prokurors tiesai lūdza nolasīt Zaicevas pirmstiesas izmeklēšanā sniegtās liecības, lai precizētu pieteikto materiālā kaitējuma kompensācijas apmēru. Pēc liecību nolasīšanas Zaiceva tiesā apstiprināja, ka tās ir patiesas.

Tiesa trešdien pasludināja pārtraukumu līdz 19. aprīļa pulksten 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!